Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

FAQ

Wij leveren niet aan eindgebruikers maar via een dealernetwerk of wederverkopers. Ben je als wederverkoper geïnteresseerd in één van onze merken of ben je nieuwsgierig naar bijvoorbeeld onze custom choice mogelijkheden; Vul dan het aanmeldformulier in op onze webshop. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.  
Indien je jouw wachtwoord bent vergeten kun je deze opnieuw instellen door te drukken op "wachtwoord vergeten" op de inlogpagina.  
Indien je jouw gebruikersnaam vergeten bent, neem dan contact met ons op via 040 238 0 303. Wij kijken dan graag met u mee.  
Indien je nog geen inlog account hebt neem dan contact met ons op via 040 238 0 303 of verkoop@santino.nl.
Ben je nog geen klant? Wij nemen graag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt hiervoor het aanmeldformulier invullen.
Wanneer je bent ingelogd op onze webshop vindt je op de "mijn account" pagina informatie over jouw openstaande orders en historie. Je vindt deze (blauwe) knop rechtsboven op de webshop.  
Op jouw account pagina zie je direct de laatst ingegeven orders. Dit kunnen ook orders zijn welke niet via de webshop zijn ingegeven. Enkel jouw laatste drie orders worden getoond, wilt u meer orders inzien dan kun je klikken op "alles bekijken".  
Op jouw persoonlijke pagina kun je klikken op "Mijn historie". Wanneer je op deze pagina terecht komt kun je een filter instellen op type document. Deze staat standaard ingesteld op openstaande orders. Hier kun je ook kiezen voor andere documenten. Je hebt ook de mogelijkheid om op een order nummer of document nummer te zoeken of te filteren binnen een bepaalde periode. Let op: de order nummers en document nummers zijn de nummers welke door Santino aan jou gecommuniceerd zijn.  
Wil je bijvoorbeeld de originele factuur afdrukken, dan kun je dit doen door in te zoomen op de betreffende factuur via "bekijk details". Je krijgt dan meer informatie te zien over de betreffende factuur. Boven in de pagina, naast de tekst factuur details, vindt je de knop "afdrukvoorbeeld". Door hier op te klikken zal een PDF bestand geopend worden met daarin het originele document. Let op: Je hebt wel een ondersteunend programma benodigd om een Pdf-bestand te kunnen openen zoals Adobe Reader.  
Wij proberen je middels deze webshop zo goed mogelijk te informeren over onze collectie. Indien er specifieke informatie ontbreekt staan wij je uiteraard graag persoonlijk te woord. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via 040 238 0 303, onze chat linksonder in beeld of per e-mail verkoop@santino.nl
Op onze artikel pagina's vind je een omschrijving en specificaties van het product. Ook kun je hier in de matrix prijsinformatie en voorraadinformatie vinden (na inlog).

Om te zien hoeveel voorraad er in de toekomst beschikbaar is kun je de verzochte leverdatum aanpassen. Let op: het betreft een geplande voorraad waarbij aantallen en verwachte ontvangst kunnen afwijken.


Product, sfeer en detail foto's van onze artikelen vind je op www.media.vespo.nl . Deze pagina is beschikbaar na inlog.  
Inlog: santino Wachtwoord: Santino!
Catalogus en Prijslijsten vind je op onze downloadpagina. Deze pagina is beschikbaar na inlog.  
Een nieuwe functionaliteit binnen onze webshop geeft je de mogelijkheid om als hoofdgebruiker voor een collega/werknemer een eigen account aan te maken. Dit doe je via de optie Mijn Account onder de login button rechtsboven.
Een uitgebreide uitleg vind je hier.
Na het inloggen op de webshop worden op de product pagina's voorraden en klant specifieke prijzen zichtbaar.
Klik hier voor meer uitleg. 
Je hebt 2 maanden de tijd om de artikelen te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst. Het kan alleen onbeschadigd, onbewerkt en in originele verpakking geretourneerd worden. Monsters en pasmaten kunnen niet worden geretourneerd. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

De verwerkingskosten van een aangemelde zending is 15% van de netto waarde van de creditnota en van onverpakte artikelen 25%.
  • Meld je retour aan via “mijn facturen” na inlog of stuur een e-mail naar verkoop@santino.nl.
    Zorg ervoor dat er duidelijk wordt aangegeven wat er retour komt, de reden van retour en op welke pakbon- of factuur de goederen zijn geleverd of zijn berekend.
  • De Customer Service verzorgt een retourbon.
  • De het te retourneren artikel(en) worden verpakt in de originele verpakking samen met de retourbon in de doos.
  • Noteer het VRO nummer zichtbaar op de doos.
  • Je zorgt zelf voor een retourlabel, geef het mee aan een pakketservice en bewaar het verzendbewijs.
  • Zorg er voor dat de zending binnen 8 dagen in ons magazijn wordt aangeleverd.
  • We willen vriendelijk verzoeken om het pakket niet te versturen met PostNL.
  • Na ontvangst zal de retourzending binnen 4 werkdagen worden verwerkt en ontvang je een creditnota.
Sinds 21 april 2018 moet PBM voldoen aan de Verordening (EU) 2016/425 persoonlijke beschermingsmiddelen. Niet alle Santino kleding is een persoonlijk beschermingsmiddel. Verordening (EU) 2016/425 definieert persoonlijke beschermingsmiddelen als:

•             uitrustingsstukken die door een persoon worden gedragen of vastgehouden voor  bescherming tegen een of meer risico's voor de gezondheid of veiligheid van die persoon;
•             uitwisselbare onderdelen die essentieel zijn voor de beschermende functie van een PBM;
•             verbindingssystemen die een PBM koppelen aan een externe voorziening of verankeringspunt.

In algemene zin beschermen PBM tegen lawaai, trillingen, besmettingen, elektriciteit, straling en tegen mechanische, thermische, chemische en microbiologische invloeden. Voorbeelden van PBM zijn: ademhalingsbeschermingsmiddelen, oogbeschermingsproducten, zonnebrillen, gehoorbeschermers, persoonlijke uitrusting voor valpreventie, veiligheidshelmen, persoonlijke drijfmiddelen, bergklimmersuitrusting, beschermingsmiddelen voor vechtsporten, duikpakken en beschermende kleding, handschoenen en schoeisel.

Volgens bovenstaande definitie vallen alleen de gecertificeerde (ISO 20471) artikelen uit de SANTINO HiVis-line onder de noemer PBM, het certificaat is tevens bevestiging dat deze artikelen voldoen aan de Verordening.

Mocht je meer informatie willen, kun je contact opnemen met jouw accountmanager of verkoop@santino.nl.

Aan het laden
Aan het laden