Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid is niet stoffig

Santino weet wat maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent. Wij streven naar duurzame productie met duurzame grondstoffen en goede arbeidsomstandigheden. Met onze productie-partners kijken we voortdurend naar nieuwe innovaties.

Samen met onze producenten zijn we al jaren bezig om de arbeidsomstandigheden stap voor stap te verbeteren in de productielanden. Daarom maken we ook deel uit van het Amfori netwerk.


Het amfori netwerk

amfori heeft als wereldwijde bedrijfsvereniging tot doel om een open en duurzame handel te creëren voor meer dan 2000 retailers, importeurs, merken en verenigingen. Onze missie richt zich op drie doelen:
  • de welvaart van de mens vergroten
  • op een verantwoorde manier gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen 
  • wereldwijd open handel drijven

Als actief lid streeft Santino ernaar om samen met amfori een grootschalige, positieve verandering te realiseren via twee initiatieven:  
  • amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative)
  • amfori BEPI (Business Environmental Performance Initiative)


amfori BSCI

Naast de vanzelfsprekendheid van het Maat­schappelijk Verantwoord Ondernemen van Santino, zijn wij lid van amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative). amfori en BSCI zetten zich wereldwijd in voor de verbetering van de werkomstandigheden in het handelsverkeer.

OEKO-TEX 

OEKO-TEX Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.
Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.
Meer weten over de materialen die Santino gebruikt in de productie van kleding? Op de pagina 'Duurzame materialen' lees je hier alles over!
International

De mens in het bedrijf

Santino onderschrijft de doelstellingen welke door ILO Conventions (International Labour Organization) zijn geformuleerd op het gebied van sociale werkcondities en sociale omstandigheden, zoals kinderarbeid en discriminatie. Santino is een handelsonderneming die textiel afneemt van fabrikanten in de landen Bangladesh, China, India, Turkije en Portugal. Wij hechten er waarde aan dat de internationaal geldende normen en waarden ten alle tijden gerespecteerd worden in al onze zakelijke activiteiten. Sinds 2007 heeft Santino hiervoor een gedragscode oftewel ‘Code of Conduct’ opgesteld welke in acht genomen moet worden en geldt voor alle fabrieken waar onze producten vervaardigd worden. In de contracten die jaarlijks met onze leveranciers worden afgesloten, worden ook deze gedragscodes vastgelegd. De Code of Conduct is een essentieel onderdeel van onze ‘General Terms and Conditions for Purchase and Deliveries’. Deze General Terms and Conditions worden door de leveranciers voor acceptatie ondertekend. Onze agenten, werkzaam op onze inkoopkantoren in de productielanden, zien er op toe dat deze eisen nageleefd worden.


Duurzame partnerships

Tot slot nodigt Santino jou direct uit om, in partnership, de textielketen verder te verduurzamen via bijvoorbeeld lange termijn samenwerking. Want voor Santino is de aarde net zo duurzaam, als de relatie met ál onze partners.

Ons DNA

Klik op onderstaande foto's voor meer informatie. 

Ons DNA

Lees hier meer over wie we zijn, onze missie en visie.  

Sales

Klik hier voor de gegevens van onze Accountmanagers in jouw regio.

Klantenservice

Klik hier voor contact en informatie via onze klantenservice.

Onze merklabels

Bekijk hier onze merklabels Santino & Custom Choice.
Aan het laden
Aan het laden