Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie


DUURZAME MATERIALEN

Het zit in onze vezels

Santino streeft naar een productie waarin comfortabele en duurzame werkkleding elkaar ontmoeten. Een productie met respect voor de mens en onze natuur. Naast katoen als belangrijkste biologisch afbreekbare natuurlijke grondstof worden er door Santino steeds meer milieuvriendelijke alternatieven gebruikt. Deze milieuvriendelijke alternatieven brengt Santino samen in haar Eco-Line.

De Santino Eco-line is een verantwoorde keuze én heeft de kwaliteit en uitstraling die je van ons gewend bent. De vezels die Santino gebruikt zijn in principe allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Voor onze duurzame collectie gebruiken we materialen zoals biologisch katoen, bamboe en garens van PET flessen. Lees in onderstaande tekst meer over wat deze verschillende grondstoffen nu precies inhouden.


Biologisch katoen 

Bij de teelt van Organisch of Biologisch katoen worden geen chemische middelen maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals insecten gebruikt en wordt de grond bemest met plantaardig en dierlijk afval om vervuiling van landbouwgrond en water tegen te gaan.
Door het verbouwen van katoen af te wisselen met bijvoorbeeld granen en peulvruchten (wisselteelt) wordt voorkomen dat de grond uitgeput raakt.
Santino kleding waarin organisch katoen is verwerkt, ook wel onze Eco-Line genoemd, is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Deze certificering garandeert dat het daadwerkelijk om Organisch katoen gaat. De teelt en productie is daarmee tot aan de plantage terug te leiden.

Bamboe

Bamboe groeit enorm snel, heeft weinig water en geen kunstmest nodig om te kunnen groeien. Tijdens de groei neemt de bamboeplant veel broeikasgassen op en voorkomt het ook nog eens erosie. Het is net zoals katoen, hennep en linnen een hernieuwbare grondstof en biologisch afbreekbaar.

Oersterk zijn de vezels van bamboe, waardoor kleding een lange levensduur heeft. Stof gemaakt van bamboe absorbeert 60% meer vocht dan katoen, is antistatisch, zacht, ademend, slijtvast, kreukt niet, vormvast en filtert schadelijke UV stralen. Nog één van de unieke eigenschappen van bamboe is de van zichzelf bevattende antibacteriële stof. Hierdoor blijft de kleding lekker ruiken. Mensen met een gevoelige huid of allergieën kunnen met een gerust hart bamboekleding dragen. Prachtig en duurzaam materiaal, ideaal voor sport of werk!


Garens van PET-flessen

rPET is een garen dat geproduceerd wordt uit gebruikte en gerecyclede PET-flessen.
Het doel om een milieuvriendelijk geproduceerd garen te ontwikkelen dat voldoet aan een hoogwaardige kwaliteit, is behaald!

Gebruikte PET-flessen worden ingezameld via een mechanisch proces en verwerkt tot vlokken. Vervolgens worden deze vlokken tot splinters gemaakt. Het gehele productieproces geeft een 100% gecertificeerd product als resultaat. Stoffen, zowel gebreid en geweven, gemaakt van rPET garens zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook mooi en comfortabel!    

Santino adviseert graag bij een verantwoorde keuze, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van onze planeet.

Santino DNA

Ons DNA

Lees hier meer over wie we zijn, onze missie en visie.   
Accountmanagers

Sales

Klik hier voor de gegevens van onze Accountmanagers in jouw regio.              
Onze merken

Onze merklabel

Bekijk hier onze merklabel Santino. 
Klantenservice

Klantenservice

Klik hier voor contact en informatie via onze klantenservice. 
Aan het laden
Aan het laden