Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren.
Meer informatie


DUURZAME MATERIALEN

Het zit in onze vezels

Santino streeft naar een productie waarin comfortabele en duurzame werkkleding elkaar ontmoeten. Een productie met respect voor de mens en onze natuur. Naast katoen als belangrijkste biologisch afbreekbare natuurlijke grondstof worden er door Santino steeds meer milieuvriendelijke alternatieven gebruikt. Deze milieuvriendelijke alternatieven brengt Santino samen in haar Eco-Line.

De Santino Eco-line is een verantwoorde keuze én heeft de kwaliteit en uitstraling die je van ons gewend bent. De vezels die Santino gebruikt zijn in principe allemaal gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Voor onze duurzame collectie gebruiken we materialen zoals biologisch katoen, bamboe en garens van PET flessen. Lees in onderstaande tekst meer over wat deze verschillende grondstoffen nu precies inhouden.


Biologisch katoen 

Katoenproductie verbruikt heel veel water, vraagt veel van landbouwgrond en er wordt ook veel gebruik gemaakt van pesticiden. Organisch (of biologisch) katoen biedt een goed en milieuvriendelijker alternatief!
Om vervuiling van grond en het verbruik van water tegen te gaan worden er bij de productie van organisch katoen natuurlijke bestrijdingsmiddelen (bijv. insecten) in plaats van chemische middelen gebruikt.
Een ander groot probleem van de katoenteelt is dat de grond uitgeput raakt. Door wisselteelt toe te passen wordt dit voorkomen. Hierbij wordt de verbouwing van katoen afgewisseld met de verbouwing van bijvoorbeeld granen en peulvruchten. Voor de bemesting van de grond wordt plantaardig en dierlijk afval gebruikt.

Santino kleding waarin organisch katoen is verwerkt, ook wel onze Eco-Line genoemd, is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Dit garandeert dat het organisch geteelde katoen is en de teelt is daarmee ook terug te leiden tot de plantage.

Bamboe

Bamboe groeit enorm snel, heeft weinig water en geen kunstmest nodig om te kunnen groeien. Tijdens de groei neemt de bamboeplant veel broeikasgassen op en voorkomt het ook nog eens erosie. Het is net zoals katoen, hennep en linnen een hernieuwbare grondstof en biologisch afbreekbaar.

Oersterk zijn de vezels van bamboe, waardoor kleding een lange levensduur heeft. Stof (deels) gemaakt van bamboe absorbeert 60% meer vocht dan katoen, is antistatisch, zacht, ademend, slijtvast, kreukt niet, vormvast en filtert schadelijke UV stralen. Meer dan genoeg voordelen zou je zeggen, maar dit is nog niet eens alles! Nog één van de unieke eigenschappen van bamboe is de van zichzelf bevattende antibacteriële stof. Hierdoor gaan er niet zo snel vieze luchtjes in kleding zitten. Mensen met een gevoelige huid of allergieën kunnen dus met een gerust hart bamboekleding dragen. Prachtig en duurzaam materiaal, ideaal voor sport of werk!


Garens van PET-flessen

rPET is een garen dat geproduceerd wordt uit gebruikte en gerecyclede PET-flessen.
Het doel was een milieuvriendelijke geproduceerd garen ontwikkelen dat ook nog eens aan de behoefte vanuit de markt voldoet: hoogwaardige kwaliteit. Dit doel is behaald! 

Gebruikte PET-flessen worden ingezameld via een mechanisch proces en verwerkt tot “vlokken”. Vervolgens worden deze vlokken tot “splinters” gemaakt. Het gehele productieproces geeft een 100% gecertificeerd product als resultaat. Stoffen (gebreid en geweven) gemaakt van rPET garens zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook mooi en comfortabel!
Santino kleding waarin gerecyclede PET-flessen verwerkt worden is GRS (Global Recycle Standard) gecertificeerd.
Dit GRS-certificaat is bedoeld voor bedrijven die het gerecyclede materiaal in hun product (eindproduct en tussenstadia) willen controleren. Daarnaast willen bedrijven zoals Santino door middel van dit certificaat waken over de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van hun productie.

Santino adviseert graag bij een verantwoorde keuze, zodat ook volgende generaties kunnen blijven genieten van onze planeet.
Santino DNA

Ons DNA

Lees hier meer over wie we zijn, onze missie en visie.   
Accountmanagers

Sales

Klik hier voor de gegevens van onze Accountmanagers in jouw regio.              
Onze merken

Onze merklabels

Bekijk hier onze merklabels Santino, B&C, Matterhorn en Byrklund.   
Klantenservice

Klantenservice

Klik hier voor contact en informatie via onze klantenservice. 
Aan het laden
Aan het laden